לחם כוסמת
המצרכים:
- שקית כוסמת לא קלויה- ירוקה (חצי ק"ג)
- כף מלח הימלאיה
- 2 כפות זרעי צ'יה
- זרעים/שומשום/גרעינים - לקישוט
אופן ההכנה:
שוטפים ואז משרים את הכוסמת במים למשך הלילה.
למחרת, משרים את זרעי הצ'יה בחצי כוס מים לכרבע שעה עד שמתקבל מרקם ג'לי.
שמים את הכוסמת, הג'ל צ'יה ואת מלח ההימלאיה במעבד מזון. מוסיפים מים בכמות שתגיע לגובה הכוסמת (ככוס ורבע) וטוחנים עד לקבלת מרקם של בלילה חלקה מעבירים את הבלילה לקערה ומכסים במגבת ומשאירים בטמפרטורת ללילה נוסף.
בזמן זה הבלילה תוססת ומקבלת גם ריח לא כל כך נעים (אל דאגה הריח עובר באפייה) החלק של התסיסה הוא הכי חשוב בתהליך והוא שמוסיף ללחם את הערכים התזונתיים הטובים שלו ובמיוחד ויטמין K החיוני לקרישת דם, לבניית העצמות ועוד
כשהבלילה המותססת מוכנה מעבירים אותה לשתי תבניות אינגליש מרופדות בנייר אפייה בשלב זה אפשר להוסיף למעלה את הגרעינים מכניסים לתנור שחומם מראש ל 240 מעלות. אחרי כחצי שעה או כשרואים שהחלק העליון של הלחם קיבל צבע זהוב והתקשה, מורידים ל-100 מעלות לשעה נוספת עד להתייצבות הלחם.
אפשר לקראת סוף האפיה לשלוף את הלחמים מהתנור, להסיר את הנייר , להפוך בתוך בתבניות ולאפות ל 10 דקות כשהלחמים הפוכים.
מצננים ופורסים.
אחסון והגשה:
- את פרוסות הלחם אפשר להחזיר לתנור למספר דקות נוספות
- את הפרוסות המוכנות יש לשמור בהקפאה ולהפשיר לפני האכילה
- בארוחה ניתן לאכול עד 3 פרוסות לצד סלט ירקות גדול
בתאבון!








